tisdag 10 juli 2012

Loke 6 veckor!

För 4 veckor sedan var jag hos veterinären men Loke för jag tyckte att hans bröstkost kändes platt. Efter en undersökning sa min veterinär att han trodde att Loke var plattbröstad, eller flat chest. Så ännu en gång blev jag tvungen att genomlida detta, och vara oviss om Loke överlever eller inte. För det är det enda man kan göra; vänta och se och kämpa på så länge det går. 
Här är länken till en artikel om flat chest för er som är intresserade och vill veta mer. 

Det finns mycket som talar för att Loke kommer överleva och leva ett helt vanligt kattliv. Han började gå mycket tidigt och får mycket motion med lek och bus. Beteer sig kattungar med flat chest som en vanlig kattunge ska det inte vara några problem. Överlever de 16 veckor ska de vara ute ur faro-zonen. 
Det här är anledningen till varför jag behåller honom. Jag tycker inte att det känns bra att sälja en kattunge med en defekt. Så han får stanna hos lilla familjen och när han är gammal nog ska jag åka till veterinären och få honom noggrannare undersökt. Efter det ska han kastreras och eventuellt omplaceras.
Nu, 4 veckor senare, har bröstkorgen faktiskt vidgat på sig men han är fortfarande plattare än vad han borde vara.

Varför blev det nu så här då? Ja, det vet ingen riktigt säkert. Gissningar ligger på att det är något fel på Idun och att det inte är genetiskt. Jag var medveten om att det kunde gå fel med den här kullen med tanke på vad som hände med förra. Men nu är vi här och tar en dag i taget och än så länge ser det bra ut. 

Just för tillfället kämpar jag med att lära Loke äta vanligt mat. Han tar mycket få egna initiativ till att äta så jag, envis kattmamma som jag är, är uppe var 3-4 timme och ser till att han äter och busar. Kosten är varierad för han verkar inte vilja ha samma saker hela tiden. Jag kör på RCs Babycat torrfoder uppblöttnat och vanligt, FourFriends Kitten uppblöttnat, blötmat från Hills för kattungar, Mjau blötmat och KMR mjölkersättning. Omständigt värre men vi prövar oss fram. Han äter det mesta men man måste ha tålamod och inte tvinga i honom mat. Det har varit lite krångel med hans vikt under några dagar och då blir så klart jag mer nervös än vad jag borde bli. 
Han väger mindre än genomsnittet och ligger snarare i mitten. Detta är kanske inte så konstigt eftersom han är handmatad, flat chest och har en liten mamma. Idun var liten och tanig som kattunge, så han har kanske ärvt detta.

Han är i alla fall mitt lille hjärtegryn och vi kämpar på tappert tillsammans. Hela familjen är involverad i socialisering och matning av den lille plutten. Risken finns att han kommer bli en mycket bortskämd och älskad kisse!























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar